Gyorsinfó
Balatonboglári Közös Önkormányzati Hivatal, Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Telefon: 85/550-333, fax: 85/350-469Orvosi ügyelet, Vikár Béla u. 4. Tel.: 06/85 550 013

Minden ami városunk értéke!

Az idei év (2016) tavaszán újjá alakult a Balatonboglári Települési Értéktár Bizottság. Választott tagjai: Gárdos Zoltán, Horváth Iván, Pór Péter, dr. Regős Péter, Várnai László, Szalai Tünde elnök, Béres Krisztina titkár. A bizottság célja a település értékeinek számba vétele.

A munkát egy fórum összehívásával kezdte a bizottság elnöke. Előadóként a Nemzeti Művelődési Intézet képviseletében Szári Richard érkezett, aki a meghívott civil szervezetek, intézmények és a bizottság tagjai részére beszélt a törvényi előírásokról, a hungarikumokról, illetve a megyei csoportok munkájáról. Elmondta azt is, mennyire fontos a helyi számbavétel egy nagy, országos ÉRTÉKTÁR összeállításához. (részletek és információk a www.hungarikum.hu oldalon).

Ősztől szeretnénk számba venni Balatonboglár és környéke értékeit, nevezetességeit, híres személyiségeit és az olyan tevékenységeket, amelyek kulturális, néprajzi, történeti vagy más értékeket hordoznak.

Ezért felhívjuk az érdeklődő magánemberek, civil szervezetek és intézmények figyelmét és kérjük támogatásukat városunk értékeinek összegyűjtéséhez!

Bármely tagunk megkeresésével kezdeményezhetik egy, vagy több érték, személy, tevékenység Értéktárba kerülését. A beküldött anyagokat a bizottság értékeli és amelyeket jóváhagy, azt a városi honlapon közzétesszük.

A Balatonboglári Települési Értéktár Bizottsága minden év április 30-áig vagy október 30-áig beérkező javaslatokat megtárgyalja és az említett dátumokat követő 90 napon belül dönt, és értesíti a javaslattevőt a döntésről vagy az esetleges hiánypótlás tényéről.

A boglari.ertektar@gmail.com címre várjuk javaslataikat és legyünk együtt büszkék értékeinkre!

Béres Krisztina