Elektromos autósok Bogláron

Specht József és felesége, Vali nagy fába vágták a fejszét, úgy döntöttek, hogy felkeresik Magyarország összes települését, mert szerintük nincs olyan ember, aki mindenhol járt volna. Hogy ez hivatalos rekord legyen, ezért mindenhonnan pecsétes igazolást is beszereznek, hogy a teljesítmény a rekordok könyvébe is bekerülhessen. Mikor elkezdték szervezni a nagy utazást, akkor további ötletként jött, hogy ezt az utat, ráadásként tisztán elektromos járművel tegyék meg, ami hazánkban egyelőre nem kis kihívás.

A túra november 10-én gurult át Balatonbogláron, ahol „tankolási”, azaz töltési problémák is akadtak, amiben a Suzuki Borongics szerviz adott segítséget egy 380 voltos csatlakozóval. Így, amíg az autó töltődött, addig egy kávé mellett a házaspár mesélt eddigi élményeiről. Városunkban ez még nem a hivatalos látogatás volt, hiszen ezen a napon a Polgármesteri Hivatal zárva, így nem tudták egyeztetni az igazolás kiadását.

Az élménybeszámolón viszont megtudhattuk, hogy jártak olyan zalai faluban, ami festői szépségű, de nem lakik ott senki, a házak ma már csak nyaralók. A „kirándulást” pedig eredetileg négy hónaposra tervezték, de most már úgy látják, hogy bőven meglesz a duplája, hiszen a hivatalos papírok miatt lassan haladnak. A töltési problémák legyőzésére mobil invertert hurcolnak magukkal, amivel bármilyen típusú 380 vagy 220 voltos leágazásra csatlakozni tudnak. A túrán használt Nissan furgon viszont egy régebbi típus, ami egy feltöltéssel nagyjából 100-120 kilométer megtételére képes, ha a fűtést nem nagyon használják. Kalandjaik nyomon követhetők a facebook.com/villanyautotura oldalon.

A közel egyórás beszélgetés alatt 74%-ra sikerült feltölteni a járművet, így folytatják útjukat Székesfehérvár felé, ahol egy villámtöltőnél már várták őket. Balatonboglárra pedig nemsokára hivatalosan is jönnek majd.


2018. November 23 07:58:27./