Séta lila lufikkal

Immár egy éve működik a Dr. Török Sándor Egészségház és a Lukács Károly Városi Könyvtár közös szervezésében létrehozott Életmód Klub, melynek keretében havonta tartanak előadásokat valamilyen egészséggel, megelőzéssel kapcsolatos témában. Idén ennek a keretében rendezték meg október 19-én az egyébként hagyományos mellrák elleni sétát a betegség világnapja alkalmából.

Az egészségháznál már félórával az indulás előtt gyülekeztek azok, akik fontosnak érezték, hogy felhívják a figyelmet erre a nem csak kizárólag nőket érintő betegségre. Az útvonal ezúttal is az egészségház és a könyvtár között a Gaal Gaston utca volt, majd a résztvevők Dr. Györe Zsuzsanna szervező vezénylete mellett a játszótéren együtt engedték a betegséget szimbolizáló, és a séta előtt kiosztott pink lufikat.

A figyelemfelkeltés után a program már fedett helyen, a könyvtárban folytatódott, ahol a Lellei Aprókák bábelőadása után Felde Katalin, a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályának munkatársa tartott előadást „A táplálkozás szerepe a daganatos megbetegedések kialakulásában” címmel. 


2018. Október 25 10:00:18./