Gyorsinfó
Balatonboglári Közös Önkormányzati Hivatal, Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Telefon: 85/550-333, fax: 85/350-469Orvosi ügyelet, Vikár Béla u. 4. Tel.: 06/85 550 013

Ha jazz, akkor (is) Szieszta

A szokásosnál is rohanósabb, idegbajos, ügyintézős hét után az ember lánya másra se áhítozik jobban mint, hogy barátaival péntek este beüljön egy igazán jó kis helyre, ahol végre lazíthat picit. 

Amikor másképp veheti a levegőt mintha este kilenckor még elcsigázottan a kényes ízlésű családnak sütné otthon a zserbót és kitakarítaná a fürdőszobát, mondván szombat reggel legalább kicsit elhúzhatja a felkelést.

Ha a társaság ad magára, akkor a boglári Kis Sziesztára esik a választása, ami nem csak egy egyszerű étterem, leginkább a hallomásból ismert ír kocsmák hangulatára emlékeztet: vegyes korosztályú társaság, kulturált italfogyasztás, finom ételek és a konyhából való örömteli kiszakadás dacára valamitől mégis megvan az otthon érzete, ez mindenképpen a vendéglátás színvonalát erősíti olvasatomban. A sűrű dohányfüst szinte hiányzott a teljes feelinghez.

November utolsó előtti hét péntekén a Helyiérték Egyesület igényes programkínálójában ezúttal a Hoffbeat Zenekar volt soron, akiknek tagjai már hat-hétévesen kerültek a hangszerük közelébe és azóta kiemelkedővé avanzsálódtak abban, nem csak itthon.

A jazzről azt tartják, hogy a legnehezebben játszható zene, de elárulom, befogadni se könnyű, kell idő mire ráérez a hallgató. Jelentem, ez megtörtént, sőt! még a zenészek közti finom egymásrahangoltság is feltűnt egy idő után laikus fülem számára.  

Hoff Marcell, Bögöthy Ádám, Bende Zsolt, Ludányi Tamás saját szerzeményekkel és standerdek átdolgozásaival léptek fel. Muzsikájukból a zenei érzékenységük vitt el. 

 Az est végére eszembe jutott, hogy jobban kellene becsülni ezt a műfajt, amiben együtt van a rideg valóság és a bonyolult bensőségesség is.

Ugorjanak be egyszer a Sziesztába egy jó kis kikapcsoló este erejéig, a programok folyamatosak,  jazz klubra havonta várjuk Önöket.

2015. december 18-án a Jazz Karácsony keretében a boglári művelődési házban 20 órakor Winand Gábor és Elsa Valle Acapella Duó lép fel.

Mellory